Velykiniai receptai

Mūsų tradicinė virtuvė tik iš pirmo žvilgsnio yra nekintanti – juk ant Velykų stalo galime rasti ir suktinukų su lavašu, tropinių vaisių ar kitų pasaulio kulinarijos pėdsakų. Šiemet juos prisijaukinti kviečiame ir jus – atraskite receptus, kuriuose mylimos tradicijos susipina su žaismingais eksperimentais, ir mėgaukitės naujais šventiniais skoniais!

Vištienos salotos su apelsinais

  • 1/2 puodelio Kėdainių konservų originalaus majonezo
  • 4 vištienos krūtinėlės filė puselių
  • 80 g plėšytų romaninės salotos lapų
  • 2 apelsinų (nuluptų ir supjaustytų)
  • 1 v. š. apelsinų sulčių
  • 2 a. š. baltojo vyno acto
  • 1 a. š. sojų padažo, medaus
  • 1/4 a. š. malto imbiero
  • Žiupsnelio druskos
  • Ryšulėlio rėžiukų (nebūtina)
  • 110 g žirnių su ankštimis (nebūtina)

Atidaryti receptą

Salotos su porais, kiaušiniais ir agurkėliais

Atidaryti receptą

Apelsininė antis

Atidaryti receptą

Kiaušiniai su agurkėliais

Atidaryti receptą

Daugiau Velykoms tinkamų receptų:

Balta mišrainė

Atidaryti receptą

Baltoji mišrainė su vištiena

Atidaryti receptą

Salotos su lašiša

Atidaryti receptą

Kiaušinių užtepėlė su bulvių traškučiais

Kiaušinių užtepėlė su bulvių traškučiais

Atidaryti receptą

Vištienos ir kiaušinių salotos su avokadu

  • 4 kiaušinių
  • 340 – 450 g vištienos krūtinėlės
  • 2 avokadų
  • 1 puodelio konservuotų kukurūzų
  • 8 šoninės gabaliukų
  • 1 mėlynojo svogūno
    Padažui reikės:
  • 1/3 puodelio Kėdainių konservų originalaus majonezo
  • 1/3 puodelio grietinės
  • 2 šaukštų šviežių, smulkiai supjaustytų krapų
  • 1 1/2 šaukšto citrinų sulčių
  • 2 arbatinių šaukštelių garstyčių
  • žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų.

Atidaryti receptą

Kiaušinio salotų ir marinuotų agurkų Relish užkandis

Kiaušinio salotų ir marinuotų agurkų Relish užkandis

Atidaryti receptą

Lašišos užtepėlė su marinuotomis daržovėmis ir traškučiais

Lašišos užtepėlė su marinuotomis daržovėmis ir traškučiais

Atidaryti receptą

Toliau žiūrėkite