Velykiniai receptai

Mūsų tradicinė virtuvė tik iš pirmo žvilgsnio yra nekintanti – juk ant Velykų stalo galime rasti ir suktinukų su lavašu, tropinių vaisių ar kitų pasaulio kulinarijos pėdsakų. Šiemet juos prisijaukinti kviečiame ir jus – atraskite receptus, kuriuose mylimos tradicijos susipina su žaismingais eksperimentais, ir mėgaukitės naujais šventiniais skoniais!

Skaniausia balta mišrainė

Atidaryti receptą

Silke, burokėliais ir ikrais įdarytas avokadas

    2-iems porcijoms reikės:
  • 2 nedidelių keptų burokėlių
  • 2 prinokusių avokadų
  • 1 mažo mėlynojo svogūno
  • 60 g majonezo
  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
  • 1 šaukštelio obuolių džemo (arba tyrės)
  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių
  • 3–4 laiškinių česnakų laiškų
  • 150 g raudonųjų ikrų

Atidaryti receptą

Įdaryti traškūs kiaušiniai

    2-iems porcijoms reikės:
  • 50 g džiovintų baravykų (ar kitų grybų)
  • 150 g poro
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų
  • Žiupsnelio druskos
  • Šlakelio brendžio arba konjako
  • 2 kietai virtų kiaušinių
  • 1 šaukšto majonezo
  • 2 riekelių juodos duonos
  • Žiupsnelio prieskoninių žolelių (papuošimui)

Atidaryti receptą

Barbekiu salotos su vištiena

  • ½ stiklinės (125 g) majonezo
  • ½ stiklinės (125 g) graikiško jogurto
  • 3 tarkuotų česnako skiltelių
  • 1 žaliosios citrinos sulčių
  • ½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
  • ½ arb. š. druskos
  • ½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

Atidaryti receptą

Vištienos salotos su apelsinais

  • 1/2 puodelio Kėdainių konservų originalaus majonezo
  • 4 vištienos krūtinėlės filė puselių
  • 80 g plėšytų romaninės salotos lapų
  • 2 apelsinų (nuluptų ir supjaustytų)
  • 1 v. š. apelsinų sulčių
  • 2 a. š. baltojo vyno acto
  • 1 a. š. sojų padažo, medaus
  • 1/4 a. š. malto imbiero
  • Žiupsnelio druskos
  • Ryšulėlio rėžiukų (nebūtina)
  • 110 g žirnių su ankštimis (nebūtina)

Atidaryti receptą

Salotos su porais, kiaušiniais ir agurkėliais

  • 200 g sūdytos lašišos
  • 100 g Kėdainių konservų konservuotų žirnelių
  • 3 virtų kiaušinių
  • 1 poro
  • 1 Kėdainių konservų marinuoto agurko
  • 2 v. š. Kėdainių konservų originalaus majonezo
  • 1 a. š. Dižono garstyčių

Atidaryti receptą

Apelsininė antis

Atidaryti receptą

Kiaušiniai su agurkėliais

Atidaryti receptą

Daugiau Velykoms tinkamų receptų:

Balta mišrainė

Atidaryti receptą

Baltoji mišrainė su vištiena

  • 4 bulvių
  • 2 morkų
  • 2 gerai virtų kiaušinių
  • 2 marinuotų agurkų
  • 4 šaukštų konservuotų žirnelių
  • 150 g rūkytos vištienos
  • 0,5 svogūno
  • 5 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVŲ Lietuviško Originalaus majonezo
  • druskos
  • maltų juodų pipirų
  • petražolių arba krapų

Atidaryti receptą

Salotos su lašiša

Atidaryti receptą

Kiaušinių užtepėlė su bulvių traškučiais

Kiaušinių užtepėlė su bulvių traškučiais

Atidaryti receptą

Vištienos ir kiaušinių salotos su avokadu

  • 4 kiaušinių
  • 340 – 450 g vištienos krūtinėlės
  • 2 avokadų
  • 1 puodelio konservuotų kukurūzų
  • 8 šoninės gabaliukų
  • 1 mėlynojo svogūno Padažui reikės:
  • 1/3 puodelio Kėdainių konservų originalaus majonezo
  • 1/3 puodelio grietinės
  • 2 šaukštų šviežių, smulkiai supjaustytų krapų
  • 1 1/2 šaukšto citrinų sulčių
  • 2 arbatinių šaukštelių garstyčių
  • žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų.

Atidaryti receptą

Kiaušinio salotų ir marinuotų agurkų Relish užkandis

Kiaušinio salotų ir marinuotų agurkų Relish užkandis

Atidaryti receptą

Lašišos užtepėlė su marinuotomis daržovėmis ir traškučiais

Lašišos užtepėlė su marinuotomis daržovėmis ir traškučiais

Atidaryti receptą

Toliau žiūrėkite