Mūsų tradicinė virtuvė tik iš pirmo žvilgsnio yra nekintanti – juk ant Velykų stalo galime rasti ir suktinukų su lavašu, tropinių vaisių ar kitų pasaulio kulinarijos pėdsakų. Šiemet juos prisijaukinti kviečiame ir jus – atraskite receptus, kuriuose mylimos tradicijos susipina su žaismingais eksperimentais, ir mėgaukitės naujais šventiniais skoniais!
Skaniausia balta mišrainė
- 4 bulvių
- 3 morkų
- 1-2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 3 kietai virtų kiaušinių
- Pusės puodelio Kėdainių konservų fabriko „Rinktinių“ žirnelių, gerai nusunktų nuo skysčio
- 2-3 Kėdainių konservų fabriko marinuotų agurkų su ąžuolo lapais
- Maždaug 6 v. š. Kėdainių konservų fabriko Lietuviško Originalaus majonezo
- Saujos šviežių krapų
- Druskos, pipirų
Silke, burokėliais ir ikrais įdarytas avokadas
- 2-iems porcijoms reikės:
- 2 nedidelių keptų burokėlių
- 2 prinokusių avokadų
- 1 mažo mėlynojo svogūno
- 60 g majonezo
- 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
- 1 šaukštelio obuolių džemo (arba tyrės)
- 1 citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių
- 3–4 laiškinių česnakų laiškų
- 150 g raudonųjų ikrų
Įdaryti traškūs kiaušiniai
-
2-iems porcijoms reikės:
- 50 g džiovintų baravykų (ar kitų grybų)
- 150 g poro
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
- Žiupsnelio druskos
- Šlakelio brendžio arba konjako
- 2 kietai virtų kiaušinių
- 1 šaukšto majonezo
- 2 riekelių juodos duonos
- Žiupsnelio prieskoninių žolelių (papuošimui)
Barbekiu salotos su vištiena
- ½ stiklinės (125 g) majonezo
- ½ stiklinės (125 g) graikiško jogurto
- 3 tarkuotų česnako skiltelių
- 1 žaliosios citrinos sulčių
- ½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
- ½ arb. š. druskos
- ½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
- …
Vištienos salotos su apelsinais
- 1/2 puodelio Kėdainių konservų originalaus majonezo
- 4 vištienos krūtinėlės filė puselių
- 80 g plėšytų romaninės salotos lapų
- 2 apelsinų (nuluptų ir supjaustytų)
- 1 v. š. apelsinų sulčių
- 2 a. š. baltojo vyno acto
- 1 a. š. sojų padažo, medaus
- 1/4 a. š. malto imbiero
- Žiupsnelio druskos
- Ryšulėlio rėžiukų (nebūtina)
- 110 g žirnių su ankštimis (nebūtina)
Salotos su porais, kiaušiniais ir agurkėliais
- 200 g sūdytos lašišos
- 100 g Kėdainių konservų konservuotų žirnelių
- 3 virtų kiaušinių
- 1 poro
- 1 Kėdainių konservų marinuoto agurko
- 2 v. š. Kėdainių konservų originalaus majonezo
- 1 a. š. Dižono garstyčių
Apelsininė antis
- 1 anties
- 1 kg apelsinų
- 1/2 puodelio Kėdainių konservų originalaus majonezo
- 1 v. š. džiovintų čiobrelių
- 1 a. š. raudonėlių
- 1 česnako
- Žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų
Kiaušiniai su agurkėliais
- 8 kietai virtų kiaušinių
- 5 šaltai rūkytos šoninės juostelių
- 2 Kėdainių konservų marinuotų agurkėlių
- 2 a. š. agurkėlių skysčio
- 60 g Kėdainių konservų originalaus majonezo
- 1/2 šaukštelio Dižono garstyčių
- 1/8 česnako miltelių
- Žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų, maltos raudonosios paprikos
- Laiškinių česnakų papuošimui
Daugiau Velykoms tinkamų receptų:
Balta mišrainė
- 5 bulvių
- 3 morkų
- 2 putpelių kiaušinių
- 2 marinuotų agurkų
- 1 stiklinės konservuotų žirnelių
- 1 svogūno
- 5 v.š. KĖDAINIŲ KONSERVŲ Tradicinio majonezo
- druskos
- pipirų
- petražolių
Baltoji mišrainė su vištiena
- 4 bulvių
- 2 morkų
- 2 gerai virtų kiaušinių
- 2 marinuotų agurkų
- 4 šaukštų konservuotų žirnelių
- 150 g rūkytos vištienos
- 0,5 svogūno
- 5 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVŲ Lietuviško Originalaus majonezo
- druskos
- maltų juodų pipirų
- petražolių arba krapų
Salotos su lašiša
- 50 g rūkytos lašišos
- 1/2 citrinos
- 500 g įvairių žalumynų
- 4 kiaušinių
- 4 valg. š. „Kėdainių konservų“ originalaus majonezo
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Kiaušinių užtepėlė su bulvių traškučiais
- 200 g miltų
- 6 kietai virtų kiaušinių
- 1 saujos KĖDAINIŲ KONSERVŲ marinuotų agurkėlių
- 2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVŲ majonezo „Premium“
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
- 1 šaukšto smulkintų krapų
- 4–5 saujų mėgstamų bulvių traškučių
Vištienos ir kiaušinių salotos su avokadu
- 4 kiaušinių
- 340 – 450 g vištienos krūtinėlės
- 2 avokadų
- 1 puodelio konservuotų kukurūzų
- 8 šoninės gabaliukų
- 1 mėlynojo svogūno Padažui reikės:
- 1/3 puodelio Kėdainių konservų originalaus majonezo
- 1/3 puodelio grietinės
- 2 šaukštų šviežių, smulkiai supjaustytų krapų
- 1 1/2 šaukšto citrinų sulčių
- 2 arbatinių šaukštelių garstyčių
- žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų.
Kiaušinio salotų ir marinuotų agurkų Relish užkandis
- 5 kietai virtų kiaušinių
- 300 g šalto rūkymo kiaulienos šoninės juostelių
- 50 g svogūnų laiškų
- 100 g Kėdainių konservų Originalaus majonezo
- 2 valg.š. aštraus Sriracha padažo
- 1 valg.š. grūdėtų garstyčių
- 1 indelio Kėdainių konservų Marinuotų agurkų Relish
- Šviesios duonos
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
Lašišos užtepėlė su marinuotomis daržovėmis ir traškučiais
- 1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ pikantiškos lašišos užtepėlės sumuštiniams
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų smulkintų lazdynų riešutų
- ½ agurko
- 200 g marinuotos keptos paprikos
- Keleto riekelių prancūziško batono
- 1 saujos mėgstamų alyvuogių
- 1 saujos mėgstamų krekerių
- 60 g duonos lazdelių „Grissini“