Mėsainis su brandintos jautienos paplotėliu

Mėsainis su brandintos jautienos paplotėliu

Mėsainis su brandintos jautienos paplotėliu
Jums reikės:
  • 600 g brandintos jautienos
  • 10 g rūkytos Maldon druskos
  • Žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų
  • 80 g išlydyto sviesto paplotėliui
  • 2 šlakelių šviežio rozmarino
  • 2 šlakelių šviežio čiobrelio
  • 4 Brioche bandelių
  • 50 g tirpinto sviesto bandelei
  • KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažas mėsainiams
  • 1 gūžė romėniškų salotų
  • 3 pomidorų
  • 4 KĖDAINIŲ KONSERVŲ marinuotų agurkų
  • 2 mėlynųjų svogūnų
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • ½ citrinos sulčių
Paruošimas:
  1. Prieskonines žoleles nuimkite nuo stiebų ir smulkiai sukapokite
  2. Maltą jautieną sudėkite į dubenį, pabarstykite prieskoniais ir kapotomis žolelėmis, įpilkite tirpinto sviesto ir gerai išmaišykite
  3. Suformuokite porcijos dydžio paplotėlius. Jie turėtų būti šiek tiek didesni nei bandelė, nes kepant mėsa susitrauks
  4. Pašlakstykite paplotėlius alyvuogių aliejumi ir kepkite iki pageidaujamo iškepimo lygio 200-250°C temperatūroje. Vidutiniam lygiui reikia apie 2,5-3 minutes
  5. Kepimo pabaigoje uždėkite ant paplotėlio sūrio riekelę, kad ši išsilydytų.
  6. Sudėkite į dubenį salotų lapus, riekelėmis pjaustytus pomidorus, žiedais pjaustytą svogūną ir viską apšlakstykite aliejumi ir citrinos rūgštimi, pabarstykite druska ir išmaišykite. Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais.
  7. Bandelę perpjaukite pusiau įstrižai, vidines puses patepkite sviestu ir apskrudinkite apie minutę.
  8. Apskrudintą bandelę aptepkite iš vidaus KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažu mėsainiams. Jei norite aštriau, patepkite KĖDAINIŲ KONSERVŲ aštriu padažu mėsainiams. Ant apatinės bandelės dalies dėkite salotas, pomidorus, paruoštą mėsos paplotėlį, ant jo svogūnų ir agurkų griežinėlius ir viršutinę bandelės dalį.

Skanaus!

Kiti receptai

Šakšuka
Šakšuka
Mėlynių uogienės desertas
Mėlynių uogienės desertas
Barbekiu šonkauliukai
Barbekiu šonkauliukai
Kiaulienos šašlykas
Kiaulienos šašlykas
Makaronai su pomidorų padažu
Makaronai su pomidorų padažu