Mėsainis su brandintos jautienos paplotėliu
Paruošimas
15 min.
Porcijų skaičius
2
Pamaloninkite savo gomurį ir išmėginkite sultingo mėsainio receptą su brandintos jautienos paplotėliu. Išlaisvinkite savo vidinį kulinarą ir nustebinkite namiškius!
Play Video
2-iems porcijoms reikės
- 600 g brandintos jautienos
- 10 g rūkytos Maldon druskos
- Žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų
- 80 g išlydyto sviesto paplotėliui
- 2 šlakelių šviežio rozmarino
- 2 šlakelių šviežio čiobrelio
- 4 Brioche bandelių
- 50 g tirpinto sviesto bandelei
- KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažas mėsainiams
- 1 gūžė romėniškų salotų
- 3 pomidorų
- 4 KĖDAINIŲ KONSERVŲ marinuotų agurkų
- 2 mėlynųjų svogūnų
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- ½ citrinos sulčių
Paruošimas:
1
Prieskonines žoleles nuimkite nuo stiebų ir smulkiai sukapokite.
2
Maltą jautieną sudėkite į dubenį, pabarstykite prieskoniais ir kapotomis žolelėmis, įpilkite tirpinto sviesto ir gerai išmaišykite.
3
Suformuokite porcijos dydžio paplotėlius. Jie turėtų būti šiek tiek didesni nei bandelė, nes kepant mėsa susitrauks.
4
Pašlakstykite paplotėlius alyvuogių aliejumi ir kepkite iki pageidaujamo iškepimo lygio 200-250°C temperatūroje. Vidutiniam lygiui reikia kepti apie 2,5-3 minutes.
5
Kepimo pabaigoje uždėkite ant paplotėlio sūrio riekelę, kad ši išsilydytų.
6
Sudėkite į dubenį salotų lapus, riekelėmis pjaustytus pomidorus, žiedais pjaustytą svogūną ir viską apšlakstykite aliejumi ir citrinos rūgštimi, pabarstykite druska ir išmaišykite. Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais.
7
Bandelę perpjaukite pusiau įstrižai, vidines puses patepkite sviestu ir apskrudinkite apie minutę.
8
Apskrudintą bandelę aptepkite iš vidaus KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažu mėsainiams. Jei norite aštriau, patepkite KĖDAINIŲ KONSERVŲ aštriu padažu mėsainiams. Ant apatinės bandelės dalies dėkite salotas, pomidorus, paruoštą mėsos paplotėlį, ant jo svogūnų ir agurkų griežinėlius ir viršutinę bandelės dalį.
Žiūrėti receptus
Kuomet esate stipriai išalkę – aromatingi barbekiu šonkauliukai yra puikus pasirinkimas! Patikėkite, tai bus patiekalas, kuris taps hitu jūsų virtuvėje.
Pamaloninkite savo gomurį ir išmėginkite sultingo mėsainio receptą su brandintos jautienos paplotėliu. Išlaisvinkite savo vidinį kulinarą ir nustebinkite namiškius!
Sultinga ir nuo iešmo krentanti mėsa – tinkamai paruošto šašlyko privalumas. Atverkite gastronomijos paslaptis patys ir paruoškite ypatingą kiaulienos šašlyką.