Barbekiu salotos su vištiena

barbekiu-salotos

Paruošimas

60 min.

Porcijų skaičius

4
4-ioms porcijoms reikės

Vištienai:

  • 500 g vištos šlaunelių mėsos, be odos ir kaulo
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. druskos
  • ½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
  • ½ stiklinės (125 g) barbekiu padažo

Salotoms:

  • 2 virtų saldžiųjų kukurūzų
  • 1 didelės (ar 2 mažų) romaninės salotos
  • 250 g vyšninių pomidorų
  • 1 didelio gerai sunokusio avokado
  • 150 g juodųjų pupelių

Padažui:

  • ½ stiklinės (125 g) majonezo
  • ½ stiklinės (125 g) graikiško jogurto
  • 3 tarkuotų česnako skiltelių
  • 1 žaliosios citrinos sulčių
  • ½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
  • ½ arb. š. druskos
  • ½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
Paruošimas:
1
Sumaišykite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
2
Iškepkite vištieną ir kukurūzus. Vištienos gabalėlius įtrinkite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
3
Kepsninę įkaitinkite iki 230 °C, groteles papurkškite trupučiu aliejaus. Išdėliokite vištos kumpelius ir alyvuogių aliejumi įtrintus saldžiuosius kukurūzus. Kepkite virš karštų žarijų po 3-4 minutes iš abiejų pusių (arba priklausomai nuo gabalėlių dydžio). Baigiant kepti, vištienos gabalėlius aptepkite barbekiu padažu iš abiejų pusių ir kepkite dar minutę.
4
Paruoškite salotas. Romaninę salotą supjaustykite ar suplėšykite nedideliais gabalėliais. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus ar į keturias dalis. Avokadą supjaustykite riekelėmis. Aštriu peiliu nuo burbuolės nupjaukite apskrudusius kukurūzus. Vištieną supjaustykite juostelėmis ar gabalėliais.
5
Visus paruoštus produktus padalinkite į lėkštes (arba sumaišykite viename dideliame salotų dubenyje).
6
Apliekite paruoštu padažu ir ragaukite. Jei norite, galite apiberti saujele smulkintų žalumynų (svogūnų laiškų, petražolių, kt.).

Žiūrėti receptus

Kuomet esate stipriai išalkę – aromatingi barbekiu šonkauliukai yra puikus pasirinkimas! Patikėkite, tai bus patiekalas, kuris taps hitu jūsų virtuvėje.

 

Atidaryti

 

Pamaloninkite savo gomurį ir išmėginkite sultingo mėsainio receptą su brandintos jautienos paplotėliu. Išlaisvinkite savo vidinį kulinarą ir nustebinkite namiškius!

 

Atidaryti

 

Sultinga ir nuo iešmo krentanti mėsa – tinkamai paruošto šašlyko privalumas. Atverkite gastronomijos paslaptis patys ir paruoškite ypatingą kiaulienos šašlyką.

 

Atidaryti