Skaniausia balta mišrainė
Paruošimas
60 min.
Reikės:
- 4 bulvių
- 3 morkų
- 1-2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 3 kietai virtų kiaušinių
- Pusės puodelio Kėdainių konservų fabriko „Rinktinių“ žirnelių, gerai nusunktų nuo skysčio
- 2-3 Kėdainių konservų fabriko marinuotų agurkų su ąžuolo lapais
- Maždaug 6 v. š. Kėdainių konservų fabriko Lietuviško Originalaus majonezo
- Saujos šviežių krapų
- Druskos, pipirų
Paruošimas:
1
Bulves bei morkas nuskutame, supjaustome nedideliais kubeliais ir dideliame dubenyje, pašlakstę aliejumi, gerai išmaišome. Vienu sluoksniu klojame daržoves ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Šauname kepti į 200 laipsnių kaitrumo orkaitę, kur kartkartėmis pasklaidydami mentele, kepame apie 20 min., kol suminkštės bei lengvai paskrus.
2
Kol kepa daržovės, susmulkiname kiaušinius, krapus bei agurkėlius.
3
Iškepusioms bulvėms bei morkoms leidžiame pilnai atvėsti, tuomet beriame į dubenį drauge su kiaušiniais, agurkėliais, žirneliais ir žalumynais, pagardiname druska bei pipirais ir gerai permaišome.
4
Prieš pat patiekdami mišrainę, įmaišome majonezą. Tais atvejais, kai mišrainę gaminu nedideliam kiekiui žmonių, kiekvieną porciją mišrainės su šaukštu majonezo rekomenduoju maišyti jau asmeninėse lėkštėse.
Žiūrėti receptus
Kuomet esate stipriai išalkę – aromatingi barbekiu šonkauliukai yra puikus pasirinkimas! Patikėkite, tai bus patiekalas, kuris taps hitu jūsų virtuvėje.
Pamaloninkite savo gomurį ir išmėginkite sultingo mėsainio receptą su brandintos jautienos paplotėliu. Išlaisvinkite savo vidinį kulinarą ir nustebinkite namiškius!
Sultinga ir nuo iešmo krentanti mėsa – tinkamai paruošto šašlyko privalumas. Atverkite gastronomijos paslaptis patys ir paruoškite ypatingą kiaulienos šašlyką.