Per šias Kalėdas skirkite truputėlį daugiau laiko su tais, kuriuos mylite. Mūsų draugų sukurti receptai padės pasiruošti švenčių stalui greičiau ir lengviau.
Linkime, kad šių metų šventės būtų lengvos!
Aguonų pieno Panna Cotta su trintomis spanguolėmis
- 50 g aguonų
- 500 ml virinto vandens
- 50 g cukraus
- 3 želatinos lapelių (6 g)
- 1 indelio Kėdainių konservų Trintų spanguolių su cukrumi
- Kūčiukų
Grybų mišrainės ir silkės pyragėliai
- 400 g mielinės sluoksniuotos tešlos
- 1 indelio Kėdainių konservų grybų mišrainės
- 100 g silkės file
- Prieskoninių žolelių (krapų, petražolių, peletrūno)
Itališka kiaušinienė su špinatais
- 1 indelio Kėdainių konservų pomidorų padažo su kietuoju sūriu
- 100 g žviežių špinatų
- 4 laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 2 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 100 g Feta sūrio
- Baltos duonos skrebučių
Kiaušinio salotų ir marinuotų agurkų Relish užkandis
- 5 kietai virtų kiaušinių
- 300 g šalto rūkymo kiaulienos šoninės juostelių
- 50 g svogūnų laiškų
- 100 g Kėdainių konservų Originalaus majonezo
- 2 valg.š. aštraus Sriracha padažo
- 1 valg.š. grūdėtų garstyčių
- 1 indelio Kėdainių konservų Marinuotų agurkų Relish
- Šviesios duonos
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
Mangų putėsiai
- 1 indelio Kėdainių konservų Mangų padažo blynams
- 200 g plakamosios grietinėlės
- 20 g cukraus pudros
- 200 g kreminio sūrio
- Šokoladinių sausainių
- Šviežių uogų
Traški žuvis su Kėdainių konservų saldžiarūgščiu padažu su ananasais
- 2 gabalėlių (~ 300 g) baltos žuvies file
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio pipirų
- Stiklinės miltų
- 2 kiaušinių
- Stiklinės PANKO džiūvesėlių
- Augalinio aliejaus kepimui
- Kėdainių konservų saldžiarūgščio padažo su ananasais
- Svogūnų laiškų
Kepta višta su bulvytėmis ir „Napoletana“ padažu
- 1 viščiuko
- 2 šaukštų aliejaus
- 1 šaukšto medaus
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
- 1 šaukšto citrinų sulčių
- 1 šaukšto druskos
- 700 g jaunų bulvyčių
- 1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažo „Napoletana“
- Keleto šakelių baziliko
Trupininis vyšnių pyragas
- 200 g miltų
- 100 g cukraus
- 1 šaukštelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
- 180 g sviesto
- 430 g KĖDAINIŲ KONSERVŲ vyšnių uogienės
- 1 saujos šaldytų vyšnių
- ½ šaukštelio malto cinamono
- 150 g maskarponės sūrio
- Žiupsnelio gvazdikėlių
Krabų lazdelių mišrainė
- 200 g krabų lazdelių
- ½ poro
- 2 nedidelių pomidorų
- 1 obuolio
- 1 saujos virtų laukinių ryžių
- 1 skardinės KĖDAINIŲ KONSERVŲ konservuotų kukurūzų
- 2–3 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVŲ majonezo „Premium“
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
- Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Barščiai su rūkyta vištiena ir kastiniu
- 1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ burokėlių sriubos
- 2 stiklinių vandens
- 150 g rūkytos vištienos
- 2 šaukštų kastinio
- Keleto šakelių krapų
Žuvis rūgštynių patale
- ½ indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ rūgštynių sriubos
- 1 stiklinės vandens
- 300 g upėtakio filė
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
- 200 g vyšninių pomidorų
- Keleto šakelių baziliko
Kiaušinių užtepėlė su bulvių traškučiais
- 6 kietai virtų kiaušinių
- 1 saujos KĖDAINIŲ KONSERVŲ marinuotų agurkėlių
- 2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVŲ majonezo „Premium“
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
- 1 šaukšto smulkintų krapų
- 4–5 saujų mėgstamų bulvių traškučių
Sluoksniuotos tešlos suktinukai su Bolonijos padažu
- 1 pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos
- 1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažo „Bolognese“
- 1 saujos tarkuoto kietojo sūrio
- Keleto šakelių baziliko
Sluoksniuotas kisielius
- 1 l vandens
- 2 šaukštų kukurūzų krakmolo
- 1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažo blynams „Braškių“
- 1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažo blynams „Mangų“
Lašišos užtepėlė su marinuotomis daržovėmis ir traškučiais
- 1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ pikantiškos lašišos užtepėlės sumuštiniams
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų smulkintų lazdynų riešutų
- ½ agurko
- 200 g marinuotos keptos paprikos
- Keleto riekelių prancūziško batono
- 1 saujos mėgstamų alyvuogių
- 1 saujos mėgstamų krekerių
- 60 g duonos lazdelių „Grissini“
Silkė su baklažanais
- 200 g silkės filė
- 2 svogūnų
- 1 baklažano
- 1 šaukšto aliejaus (kepimui)
- 1 šaukšto žuvies padažo
- 1 šaukšto ryžių acto
- 2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažo „Teriyaki“
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
- 1 šaukšto sezamų sėklų
- 1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų