Per šias Kalėdas skirkite truputėlį daugiau laiko su tais, kuriuos mylite. Mūsų draugų sukurti receptai padės pasiruošti švenčių stalui greičiau ir lengviau.
Linkime, kad šių metų šventės būtų lengvos!
![Aguonų pieno Panna Cotta su trintomis spanguolėmis](https://kkf.lt/wp-content/uploads/2022/12/Aguonu-pieno-Panna-Cotta-su-trintomis-spanguolemis-edited.jpg)
Aguonų pieno Panna Cotta su trintomis spanguolėmis
- 50 g aguonų
- 500 ml virinto vandens
- 50 g cukraus
- 3 želatinos lapelių (6 g)
- 1 indelio Kėdainių konservų Trintų spanguolių su cukrumi
- Kūčiukų
![Grybų mišrainės ir silkės pyragėliai](https://kkf.lt/wp-content/uploads/2022/12/Grybu-ir-silkes-pyrageliai-edited.jpg)
Grybų mišrainės ir silkės pyragėliai
- 400 g mielinės sluoksniuotos tešlos
- 1 indelio Kėdainių konservų grybų mišrainės
- 100 g silkės file
- Prieskoninių žolelių (krapų, petražolių, peletrūno)
![Itališka kiaušinienė su špinatais](https://kkf.lt/wp-content/uploads/2022/12/Italiska-kiausiniene-su-spinatais-edited.jpg)
Itališka kiaušinienė su špinatais
- 1 indelio Kėdainių konservų pomidorų padažo su kietuoju sūriu
- 100 g žviežių špinatų
- 4 laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 2 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 100 g Feta sūrio
- Baltos duonos skrebučių
![Kiaušinio salotų ir marinuotų agurkų Relish užkandis](https://kkf.lt/wp-content/uploads/2022/12/Kiausinio-salotu-ir-marinuotu-agurku-Relish-uzkandis-edited.jpg)
Kiaušinio salotų ir marinuotų agurkų Relish užkandis
- 5 kietai virtų kiaušinių
- 300 g šalto rūkymo kiaulienos šoninės juostelių
- 50 g svogūnų laiškų
- 100 g Kėdainių konservų Originalaus majonezo
- 2 valg.š. aštraus Sriracha padažo
- 1 valg.š. grūdėtų garstyčių
- 1 indelio Kėdainių konservų Marinuotų agurkų Relish
- Šviesios duonos
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
![Mangų putėsiai](https://kkf.lt/wp-content/uploads/2022/12/Mangu-putesiai-edited.jpg)
Mangų putėsiai
- 1 indelio Kėdainių konservų Mangų padažo blynams
- 200 g plakamosios grietinėlės
- 20 g cukraus pudros
- 200 g kreminio sūrio
- Šokoladinių sausainių
- Šviežių uogų
![Traški žuvis su KKF saldžiarūgščiu padažu su ananasais](https://kkf.lt/wp-content/uploads/2022/12/Traski-zuvis-su-saldziarugsciu-padazu-su-ananasais-edited.jpg)
Traški žuvis su Kėdainių konservų saldžiarūgščiu padažu su ananasais
- 2 gabalėlių (~ 300 g) baltos žuvies file
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio pipirų
- Stiklinės miltų
- 2 kiaušinių
- Stiklinės PANKO džiūvesėlių
- Augalinio aliejaus kepimui
- Kėdainių konservų saldžiarūgščio padažo su ananasais
- Svogūnų laiškų
![](https://kkf.lt/wp-content/uploads/2022/11/Kepta-vista-su-bulvytemis-ir-„Napoletana-padazu-edited-1.jpg)
Kepta višta su bulvytėmis ir „Napoletana“ padažu
- 1 viščiuko
- 2 šaukštų aliejaus
- 1 šaukšto medaus
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
- 1 šaukšto citrinų sulčių
- 1 šaukšto druskos
- 700 g jaunų bulvyčių
- 1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažo „Napoletana“
- Keleto šakelių baziliko
![Trupininis vyšnių pyragas](https://kkf.lt/wp-content/uploads/2022/11/Trupininis-vysniu-pyragas-edited.jpg)
Trupininis vyšnių pyragas
- 200 g miltų
- 100 g cukraus
- 1 šaukštelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
- 180 g sviesto
- 430 g KĖDAINIŲ KONSERVŲ vyšnių uogienės
- 1 saujos šaldytų vyšnių
- ½ šaukštelio malto cinamono
- 150 g maskarponės sūrio
- Žiupsnelio gvazdikėlių
![Krabų lazdelių mišrainė](https://kkf.lt/wp-content/uploads/2022/11/Krabu-lazdeliu-misraine-edited.jpg)
Krabų lazdelių mišrainė
- 200 g krabų lazdelių
- ½ poro
- 2 nedidelių pomidorų
- 1 obuolio
- 1 saujos virtų laukinių ryžių
- 1 skardinės KĖDAINIŲ KONSERVŲ konservuotų kukurūzų
- 2–3 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVŲ majonezo „Premium“
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
- Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
![Barščiai su rūkyta vištiena ir kastiniu](https://kkf.lt/wp-content/uploads/2022/11/Barsciai-su-rukyta-vistiena-ir-kastiniu-edited.jpg)
Barščiai su rūkyta vištiena ir kastiniu
- 1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ burokėlių sriubos
- 2 stiklinių vandens
- 150 g rūkytos vištienos
- 2 šaukštų kastinio
- Keleto šakelių krapų
![Žuvis rūgštynių patale](https://kkf.lt/wp-content/uploads/2022/11/Zuvis-rugstyniu-patale-edited.jpg)
Žuvis rūgštynių patale
- ½ indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ rūgštynių sriubos
- 1 stiklinės vandens
- 300 g upėtakio filė
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
- 200 g vyšninių pomidorų
- Keleto šakelių baziliko
![Kiaušinių užtepėlė su bulvių traškučiais](https://kkf.lt/wp-content/uploads/2022/11/Kiausiniu-uztepele-su-bulviu-traskuciais-edited.jpg)
Kiaušinių užtepėlė su bulvių traškučiais
- 6 kietai virtų kiaušinių
- 1 saujos KĖDAINIŲ KONSERVŲ marinuotų agurkėlių
- 2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVŲ majonezo „Premium“
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
- 1 šaukšto smulkintų krapų
- 4–5 saujų mėgstamų bulvių traškučių
![Sluoksniuotos tešlos suktinukai su Bolonijos padažu](https://kkf.lt/wp-content/uploads/2022/11/Sluoksniuotos-teslos-suktinukai-su-Bolonijos-padazu-edited.jpg)
Sluoksniuotos tešlos suktinukai su Bolonijos padažu
- 1 pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos
- 1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažo „Bolognese“
- 1 saujos tarkuoto kietojo sūrio
- Keleto šakelių baziliko
![Sluoksniuotas kisielius](https://kkf.lt/wp-content/uploads/2022/11/Sluoksniuotas-kisielius-edited.jpg)
Sluoksniuotas kisielius
- 1 l vandens
- 2 šaukštų kukurūzų krakmolo
- 1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažo blynams „Braškių“
- 1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažo blynams „Mangų“
![Lašišos užtepėlė su marinuotomis daržovėmis ir traškučiais](https://kkf.lt/wp-content/uploads/2022/11/Lasisos-uztepele-su-marinuotomis-darzovemis-ir-traskuciais-edited.jpg)
Lašišos užtepėlė su marinuotomis daržovėmis ir traškučiais
- 1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ pikantiškos lašišos užtepėlės sumuštiniams
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų smulkintų lazdynų riešutų
- ½ agurko
- 200 g marinuotos keptos paprikos
- Keleto riekelių prancūziško batono
- 1 saujos mėgstamų alyvuogių
- 1 saujos mėgstamų krekerių
- 60 g duonos lazdelių „Grissini“
![Silkė su baklažanais](https://kkf.lt/wp-content/uploads/2022/11/Silke-su-baklazanais-edited.jpg)
Silkė su baklažanais
- 200 g silkės filė
- 2 svogūnų
- 1 baklažano
- 1 šaukšto aliejaus (kepimui)
- 1 šaukšto žuvies padažo
- 1 šaukšto ryžių acto
- 2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVŲ padažo „Teriyaki“
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
- 1 šaukšto sezamų sėklų
- 1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų